SKIHELMEN

Het dragen van een helm verlaagt de kans op ernstig hoofdletsel met zo’n 33 procent. Skihelmen moeten gecertificeerd zijn en alle bekende merken voldoen aan deze belangrijke eis. Je kan door middel van een meetlint heel makkelijk je ‘helm-maat’ bepalen. Doe het meetlint om je hoofd heen (boven je oren) en het aantal centimeters dat je ziet staan is de maat van jouw helm.

De wintersportvakantie is pure ontspanning door inspanning. In een prachtige witte bergachtige omgeving van de pistes af geeft je een enorm gevoel van vrijheid. Doe dit wel met de juiste bescherming, want een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Een skihelm geeft je belangrijke bescherming tegen blessures aan het hoofd.

Een skihelm dragen is een goede keus
In sommige landen is het dragen van een skihelm al verplicht. En dat is natuurlijk niet voor niets. Bij een skihelm kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

  • De pasvorm van skihelmen is belangrijk voor het comfort. Zorg dat hij goed aansluit en dus niet te ruim zit.
  • Ben je een echte snelheidsduivel, koop dan een skihelm met een vizier. Dit biedt je goede bescherming van je ogen.
  • Er zijn speciale skihelmen voor kinderen. Deze hebben een draaiknop om de juiste pasvorm af te stellen.

Het Oog wil ook wat
Natuurlijk staat bij de aankoop van een goede skihelm de veiligheid voorop. Maar we willen er op de piste ook sportief en modieus uitzien. Daarom is er een uitgebreid assortiment verkrijgbaar bij Sporthuis A.P. van der Feer. Je vind er ski helmen in veel verschillende kleuren, waardoor er altijd een helm te vinden is die bij jou past.