Skip to content
bootfitting-1000x300

SKISCHOENEN MET EEN 100% PERFECTE PASVORM

Bootfitting! Binnen 30 minuten een maatwerk-skischoen.

Skischoenen zijn wellicht het belangrijkste deel van je uitrusting.

Pijnvrij skiën zorgt voor optimaal plezier! Een goede pasvorm is de belangrijkste bij skischoenen. De juiste skischoenen sluiten goed aan en ondersteunen daarbij je voeten en enkels. Je moet genoeg ruimte overhouden, zodat je nog kunt manoeuvreren. Skischoenen met een goede pasvorm houden je voeten warm en droog. Daarnaast beschermen ze je tegen klappen die kunnen leiden tot blessures of verwondingen.

Het bepalen van de keuze van een skischoen begint bij het meten van je voeten. Dit doen wij doormiddel van een 2D, 3D-scan of dynamische voetmeting. Daarna is het belangrijk om verschillende schoenen te passen om te bepalen of er geen drukpunten zijn. Je skischoen mag rond de enkels en kuiten niet te strak zitten, waardoor je spieren vrij kunnen bewegen.

Skischoenen moeten ter ondersteuning bij je voetzolen goed aansluiten. Dit kan ook aangepast worden door middel van een (op maat gemaakte) zool. Belangrijk is ook de pasvorm bij de bovenkant van je wreef, je enkels en rond je onderbeen (je schenen en kuiten). Bijna alle skischoenen kunnen we aanpassen met behulp van warmte waarmee we de schoen verwarmen en tijdelijk zachter maken waardoor we eventuele drukpunten weg kunnen halen. Naast warmte zijn er vele andere manieren om een schoen aan te passen.

Voor een optimale stand van jouw voet/lichaam kunnen we ook starten met een geheel of deels op maat gemaakte inlegzool waardoor je in de juiste stand komt. Als de zool klaar is zullen wij de juiste schoen bij je aanmeten. Wij werken nauw samen met SIDAS die voor elk voetprobleem de juiste oplossing heeft.

 

Benieuwd naar jouw type voet en welke skischoen daarbij past? Kom vooral langs bij ons in de winkel. Ons professionele team staat voor je klaar!

Back To Top